Acustica Audio- Ceil


Analóg mintavételezett keverőpult csatorna plugin.

Bevallom, nem vagyok nagy rajongója az Acustica plugineknek, pedig az általuk alkalmazott Volterra kernel rendszerben mintavételezett analóg stúdiótechnikai eszközök plugin változatai sokak szerint közel egyenértékűek az eredeti hardverekkel. Számomra mindig is a magas CPU igény és a viszonylagos lassú reakcióidő miatt voltak ellenszenvesek, de ha ajándékba kapom, szívesen elfogadom őket. És pontosan ez a helyzet most is, az Acustica legújabb channel strip-jét 2019 február 14-ig ingyenesen szerezhetjük meg.

A Ceil egy angol keverőpult csatorna modellezése, amiben nagyjából a szokásosakat találjuk: 2 sávos ekvalizer, külső vezérlőággal és párhuzamos jelúttal ellátott kompresszor, szűrők, panoráma és sztereó szélesség, valamint egy előerősítő. Pár sávon teszteltem a plugint, és bevallom, nagy csodát nem hallottam. Az viszont igaz, hogy szép hangzást állít elő, kiváltképp a kompresszor tetszett, amiből külön kiemelném a beépített transient paramétert, ezzel ugyanis megőrizhetjük a tranziens részeket, így sokkal ütősebb hangzást kaphatunk.

Telepítés után két plugin változatot találunk. Az egyik egy úgynevezett normál, ami nagy késleltetéssel (2422 minta), de alacsonyabb CPU igénnyel (1,8% egy Xeon E5-2680 CPU-n) működik. A másik az alacsony késleltetésű (96 minta), de magasabb CPU igényű (2,3%) CEILZL változat.


A plugin telepítése nem teljesen szokványos. Először regisztráljunk egy Acustica fiókot, ha még nincsen, majd töltsük le és futtassuk az Aquarius nevű telepítőt, és jelentkezzünk be a regisztált e-mail címmel és jelszóval. Elsőként a fogaskerék ikonra kattintással állítsuk be a VST mappánk helyét, és csak ezt követően kattintsunk a megjelenő termék listában a Ceil melletti INSTALL gombra!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése